Theorielessen en Examens

Ook dit jaar worden er er theorielessen en  examens verzorgt door golfschool Dirkshorn.

golfexamen (1)

  Het Golfregelexamen

Om Clubhandicap 54 (GVB) te halen, wordt u getoetst op uw kennis van de regels en etiquette. Voor het leren van de theorie zijn een aantal hulpmiddelen beschikbaar waarvan wij een overzicht onderaan de pagina hebben geplaatst. Als u uw golfregelexamen heeft gehaald, blijft deze onbeperkt geldig.

Waarom een golfregelexamen?

Het golfregelexamen is bedoeld om beginnende golfers de regels van het golfspel aan te leren. Niet alleen de de regels van het spel worden getoetst, maar bijvoorbeeld ook de etiquette op de baan. De etiquette zorgen voor een betere doorstroming in de baan en dienen om sociaal met andere golfers om te gaan. Daarnaast worden ook de veiligheidsregels op een golfbaan getoetst: hoe om te gaan met de golfbaan en met de omliggende natuur?

Golfregelexamen ; nieuwe stijl

In het vernieuwde golfregelexamen zijn etiquettevragen een belangrijk onderdeel. Het golfregelexamen bestaat uit 30 vragen en hiervan moeten er minimaal 23 goed beantwoord worden. De vragen zijn onderverdeeld in 10 etiquettevragen, 19 regelvragen en 1 Stablefordvraag. De tijdsduur is ook bij het vernieuwde golfregelexamen 60 minuten en het blijft niet toegestaan gebruik te maken van het regelboekje of ander referentiemateriaal.

De kosten komen op € 65,- euro p.p. Dit is incl. handicapregistratie. De betaling zal bij de receptie worden voldaan na het invullen van het machtigingsformulier. Hiermee machtigt men de golfclub om ieder jaar €45,- af te schrijven voor handicapregistratie. Deze handicap registratie gaat van start na het behalen van uw Q kaart.

Zowel de lessen als de examens gaan alleen door bij een minimale aanmelding van 4 personen.

Heeft u speciale wensen of voorkeuren,bijvoorbeeld omdat u met een groep wilt komen, neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden.

Bronvermelding: www.startendegolfers.nl

Binnenkort verschijnt de data voor 2016

 

Inschrijfformulier

Vul hieronder uw gegevens in en geef aan voor welke data u zich wilt inschrijven. Er wordt dan spoedig contact met u opgenomen om uw inschrijving te bevestigen. De inschrijving is pas definitief na onze bevestiging.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Datum (verplicht)

Aantal deelnemers (verplicht)

 Ja, meld mij aan voor de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen

Aanmelden nieuwsbrief
Als u zich aanmeldt informeren wij u maximaal één keer per maand met de beste golfaanbiedingen.
* = verplicht veld
Facebook